A francia digitális nyomon követő alkalmazás június 2-a óta érhető el Franciaországban. Cédric O, a digitális ügyekért felelős államtitkár mindent megtett annak érdekében, hogy a francia társadalom, azon belül is a fiatal állampolgárok birtokba vegyék.

Azon túl, hogy a technológiai megoldások összetettsége és sokszínűsége etikus kérdéseket vet fel leginkább a magánélettel kapcsolatban, a tapasztalat szerint ezek az alkalmazások nem igazán népszerűek, amíg használatuk nem kötelező. A virológusok szerint azonban csak akkor működnek hatékonyan, ha a lakosság legalább 60%-a telepítette őket.
Az egészségügy kulcsfontosságúvá vált a technológiai óriáscégek számára. A Google is összegyűjti az amerikai páciensek egészségére vonatkozó adatokat, beleegyezésük nélkül, azzal a céllal, hogy egy egészségtérképet alkossanak. A mesterséges intelligencia segítségével számos eredmény érhető el, ugyanakkor vigyázni kell, nehogy rossz kezekbe kerüljön. Ezért olyan, mint egy kalapács. Attól függ, hogy mire használjuk.


Szerző: Thomas Giraudet, Chisato Goya

https://www.businessinsider.fr/luc-julia-co-createur-de-siri-lintelligence-artificielle-nest-rien-dautre-quun-marteau-184682