Hírek

2021. február 22. 15:40

Nem hirdet többet a Facebookon az ausztrál egészségügyi minisztérium

Nem jelentet meg hétfőtől több hirdetést a Facebookon az ausztrál egészségügyi minisztérium.

2021. február 18. 15:37

Oroszország is a közösségi médiumok bírságolására készül

Egy februári jogszabály meghatározza azokat a tartalomkategóriákat, amelyek eltávolítása a jövőben a közösségi médiumok kötelessége lesz. A kényes tartalmak közé tartozik az állami intézmények jogellenes bírálata is. Ha a platformok a moderálási kötelezettségüknek nem tesznek eleget, súlyos bírságokra számíthatnak.

2021. február 17. 15:34

Mégis fizet a Google az ausztrál hírszolgáltatóknak, nem is keveset

Nemrég még kivonulással fenyegetőzött a technológiai óriáscég, most mégis rekordösszegű alkut kötöttek két ausztrál tévétársasággal. A vita tárgya az volt, hogy fizessen-e a cég az átvett tartalmakért.

2021. február 17. 15:33

Hétmillió euróra büntették a Facebookot Olaszországban

Az olasz versenyfelügyelet szerdán 7 millió euróra büntette a Facebookot, amiért a szabályozó figyelmeztetése ellenére továbbra is szabálytalanul használta fel reklámokhoz a felhasználók adatait.

2021. február 16. 15:29

Már működik a Facebook saját bírósága: csak fügefalevél, vagy valós változást hoz?

Komoly energiákat fektetett a Facebook abba, hogy felállítsa saját "bíróságát". Kérdés, hogy be tudja-e tölteni majd a neki szánt szerepet.

2021. február 16. 15:18

Évekig tarthat, hogy Brüsszel gatyába rázza a techcégeket

Két-három éven belül születhet meg a közös jogszabály a digitális szolgáltatások uniós szabályozásáról – mondta Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője, a mesterséges intelligenciával foglalkozó különbizottság alelnöke egy sajtóbeszélgetésen. Az EU-ban egy húszéves jogszabály rendelkezik a digitális piacokról, ezért is sürgős egy új szabályozás elfogadása, amely gátat szabhat a nagy technológiai cégek versenyellenes magatartásának, és a felhasználók érdekeit is jobban védi.

2021. február 12. 15:16

Varga Judit: fontos lépés a nagy technológiai cégekkel történő törvényes együttműködésben

Az igazságügyi miniszter "fontos és jó irányba tett lépésről" számolt be a nagy technológiai cégekkel történő törvényes és rendezett együttműködésben pénteken a Facebook-oldalán.

2021. február 11. 13:41

A Twitter örökre letiltotta Trumpot: akkor sem lehet fiókja, ha 2024-ben újra elnök lesz

Ha egyszer letiltottunk, az úgy is marad – mondta a Twitter pénzügyi igazgatója a CNBC-n.

2021. február 10. 13:39

Jourová: szigorú és kikényszeríthető digitális szabályozásra van szükség

Szigorú és kikényszeríthető nemzetközi digitális szabályozásra van szükség a közösségi médiában, ami lehetővé teszi a nagy internetes cégek felelősségre vonhatóságát is - jelentette ki Vera Jourová, a demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos az Európai Parlament plenáris ülésén, a közösségi média demokratikus ellenőrzéséről szóló vitában.

2021. február 8. 13:35

„Mérgező nőiesség”: katolikus professzornő könyvét tiltja a Facebook

Megtiltotta egy olyan poszt reklámozását a Facebook, amely a Pontifex University professzor asszonyának, Carrie Gressnek a „mérgező nőiesség”-ről szóló könyvét reklámozta volna.
A reklámozó könyvesbolt, a Guadalope Gifts azt az üzenetet kapta, hogy a poszt sérti a közösségi szabályokat.