Hírek

2020. július 2. 10:31

A digitális diktatúra magasabb fokozatba kapcsol

Azt hiszed, ami most megy a Facebookon, az cenzúra?

2020. június 30. 16:51

Techdisztópia – Saját univerzumot építenek a közösségi médiaóriások

Az utóbbi hetekben kisebbfajta háború tört ki a techcégek és az amerikai elnök között, amiért a Twitter először is hamis hírnek bélyegezte az elnök egyik bejegyzését, majd „letiltott“ egy másikat. Láthatóan a nagy techcégek már attól sem riadnak vissza, hogy az amerikai elnököt cenzúrázzák. Paradox módon Mark Zuckerberg a BigTech közegében a szólásszabadság őrangyalaként tűnik fel, akire külön nyomást kell gyakorolni, hogy cenzúrázza az amerikai elnököt. Ez a lobbitevékenység minden bizonnyal sikerrel fog járni.

2020. június 28. 10:28

Miért támadja az amerikai kormány a GDPR-t?

Magas rangú amerikai tisztviselők aggodalmuknak adtak hangot a GDPR közbiztonságra és a bűnüldözésre gyakorolt korlátozó hatásaival, valamint a rendelet eltérő értelmezéseiből adódó problémákkal kapcsolatban.

2020. június 25. 13:21

A Google fizetni fog a sajtónak a tartalmakért

A Google bejelentette, hogy fizetni fog néhány kiadónak a szolgáltatásaiban megjelenő hírek után.

2020. június 24. 13:19

Elutasítják a Facebook adatkezelési elveit

Számos vállalkozás szünetelteti reklámkampányait a Facebookon és az Instagramon, hogy elutasítsák a cég adatkezelési elveit.

2020. június 24. 12:34

Az Európai Unió tovább fejleszti a digitális adót Amerika ellenállása ellenére is

Az Európai Unió tovább fejleszti a saját digitális szolgáltatásokra kivetett adóját, még akkor is, ha az Egyesült Államok igyekszik megakadályozni a globális megegyezést.

2020. június 23. 12:31

A német szövetségi legfelsőbb bíróság leállítja a Facebook felületei között az adatmegosztást

Visszaél piaci fölényével a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság Németországban – mondta ki egy kedden ismertetett határozatában a német szövetségi legfelsőbb bíróság (BGH).

2020. június 18. 12:08

A franciák akkor is odacsapnak a Google-nak meg a Facebooknak, ha Amerika nem akarja

Franciaország megkezdi a digitális adó kivetését

2020. június 17. 10:26

A Facebook lehetővé teszi a felhasználók számára a politikai hirdetések kikapcsolását

Az USA Today újságnak írt véleménycikkben a Facebook vezére kijelentette, hogy a Facebook célja, hogy segítsen 4 millió szavazót regisztrálni az Egyesült Államok elnökválasztására.

2020. június 17. 10:23

Megbírságolták a román Google-t a Nemzet Hülyítésének Katedrálisa miatt

A román országos diszkriminációellenes tanács tízezer lejre (mintegy 700 ezer forintra) bírságolta a Google Románia vállalatot, amiért elektronikus térképalkalmazásában az új bukaresti ortodox székesegyházat, a Nemzet Megváltása Katedrálist (Catedrala Mântuirii Neamului) valakik átnevezték a Nemzet Hülyítésének Katedrálisára (Catedrala Prostirii Neamului Românesc). A tanács egyhangúlag hozta meg a döntést, a testület mind a nyolc tagja a bírságolás mellett döntött.